Frontline Spot On kutyáknak S (2-10 kg)

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
3.050 Ft (2.402 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Utolsó 3 db raktáron
Cikkszám: 1111205

Leírás és Paraméterek

Bolha és kullancs elleni spot on készítmény kutyáknak. 
Oldat, külsőleg a bőr spot on kezelésére, ektoparazita irtószer kutyák részére
Célállat: Kutya
Javallat: Bolhák és kullancsok elleni, továbbá Trichodectes canis, Heterodoxus spiniger, Linognatus setosus (tetvek), cheyletiella fajok (ragadozó atkák), Otrodectes cynotis (rühatka), és a bolha előidézte allergiás dermatitis elleni védekezésre. A fipronil hatékony a Lyme betegség vektora, az Ixodes ricinus ellen is.
Alkalmazás módja: Külsőleg, az állat bőrfelületére helyi ún. spot on alkalmazással.
Adagolás: A fipronil általános adagja 7,5-15 mg/ttkg. Kutyák részére 40-60 ttkg között a 4,02 ml-es (402 mg fipronil), 20-40 ttkg között a 2,68 ml-es (268 mg fipronil), 10-20 ttkg között az 1,34 ml-es (134 mg fipronil), valamint 5-10 ttkg között a 0,67 ml-es (67 mg fipronil) kiszerelés alkalmas. Egyetlen kezelés három hónapos védelmet nyújt a bolhák és egy hónapos védelmet biztosít a kullancsok ellen. Ismételt kezelésre egy hónapos időközzel kerülhet sor. Alkalmazási útmutató: Egyetlen kezelésre egy pipettát vegyünk ki a bliszter csomagolásból, törjük fel a műanyag pipetta kupakját a jelölésnél. A lapockák között húzzuk szét a szőrzetet, amíg a bőr láthatóvá válik. Helyezzük a pipettát a bőrre és fújjuk ki óvatosan, hogy tartalma a bőrre két különböző helyre ürüljön ki. Kerüljük el a szőrzet túlzott nedvesedését, mivel ez a kezelés helyén a szőrzet ragacsosodását okozhatja. Az esetleg jelentkező ragacsosodás a kezelés után 24 órával eltűnik. A szőrt hagyjuk természetes módon megszáradni. A készítmény 24 órán belül szétterjed a kutya szőrzetén. A szert lenyalásának elkerülése érdekében olyan bőrfelületen alkalmazzuk, ahol az állat nem éri el. A készítmény lenyalása után rövid ideig tartó túlzott mértékű nyálzás előfordulhat az alkohol tartalmú vivőanyag következtében. A kezelés előtt és után 48 órával ne fürdessük az állatokat. A továbbiakban a vizes oldatok már nem befolyásolják jelentősen a védettség időtartamát, de a samponos mosás megrövidítheti a védettség időtartamát. A szer nem előzi meg, hogy a kullancsok megtámadják az állatokat, de valamennyi kullancsot megöli 24-48 órán belül, a teljes befúródás és a terjesztett betegség átadása előtt. A kullancsok elpusztulnak, majd leesnek az állatról, a néhány fennmaradó példány pedig egy enyhe csavarással eltávolítható. A kezeléssel egyidejűleg a kutyák tartózkodási és fekvőhelyének takarítása, valamint bolha ellenes szerrel történő kezelése.
Ellenjavallat: A kutyák kezelésére engedélyezett kiszerelések macskákon nem alkalmazhatók. A készítményt tíz hetesnél fiatalabb kutyákon ne alkalmazza. Alkoholra és inszekticid szerekre érzékeny állatot ne kezeljen.
Nemkívánatos hatás: Nem ismeretes.
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: Élelmiszer-termelő állatokon nem alkalmazható.
Tárolás: Napsugárzástól és közvetlen hőhatástól védett helyen, 25°C alatti hőmérsékleten tartandó. Megfagyástól óvni kell! Gyermek elől elzárva tartandó.
Figyelmeztetés: Kerüljük el, hogy a készítmény az állatok szemébe, szájába jusson! A készítmény gyúlékony! Az állatokat a szőrzet megszáradásáig ne simogassuk. Kerüljük el, hogy a kutyák kezelés után egymást nyalogassák. A kutyákat ne engedjük úszni tavakban, folyókban a kezelés után legalább 24 óráig.
Munkavédelmi óvórendszabályok: Alkoholra és inszekticid szerekre érzékeny személyek ne végezzék a kezelést. A használat közben nem szabad enni, inni és dohányozni. A kezelést végző személy kerülje el, hogy a készítmény az ujjaihoz érjen, illetve a szemébe jusson. Kezelés után szappannal és vízzel mosson kezet. Ha a készítmény bőrre vagy szembe kerül, alapos vizes öblítés szükséges.
Eltarthatóság: Az eredeti csomagolásban a gyártástól számított 24 hónapig. Felhasználható a csomagoláson feltüntetett időpontig.

(csomag súlya: 40 gr)

 

Kiszerelés 1 pipetta

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Bayer banner