Frontline Combo kutyáknak S (2-10 kg)

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
3.260 Ft (2.567 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Cikkszám: 1111206

Leírás és Paraméterek

Bolha kullancs és szőrtetvek elleni készítmény kutyáknak.

Frontline spot on A.U.V.

Oldat, külsőleg a bőr spot on kezelésére, ektoparazita irtószer kutyák részére


Javallat: Bolhák és kullancsok elleni, továbbá Trichodectes canis, Heterodoxus spiniger, Linognatus setosus (tetvek), cheyletiella fajok (ragadozó atkák), Otrodectes cynotis (rühatka), és a bolha előidézte allergiás dermatitis elleni védekezésre. A fipronil hatékony a Lyme betegség vektora, az Ixodes ricinus ellen is.

Alkalmazás módja: Külsőleg, az állat bőrfelületére helyi ún. spot on alkalmazással. Adagolás: A fipronil általános adagja 7,5-15 mg/ttkg. Kutyák részére 40-60 ttkg között a 4,02 ml-es (402 mg fipronil), 20-40 ttkg között a 2,68 ml-es (268 mg fipronil), 10-20 ttkg között az 1,34 ml-es (134 mg fipronil), valamint 5-10 ttkg között a 0,67 ml-es (67 mg fipronil) kiszerelés alkalmas. Egyetlen kezelés három hónapos védelmet nyújt a bolhák és egy hónapos védelmet biztosít a kullancsok ellen. Ismételt kezelésre egy hónapos időközzel kerülhet sor. Alkalmazási útmutató: Egyetlen kezelésre egy pipettát vegyünk ki a bliszter csomagolásból, törjük fel a műanyag pipetta kupakját a jelölésnél. A lapockák között húzzuk szét a szőrzetet, amíg a bőr láthatóvá válik. Helyezzük a pipettát a bőrre és fújjuk ki óvatosan, hogy tartalma a bőrre két különböző helyre ürüljön ki. Kerüljük el a szőrzet túlzott nedvesedését, mivel ez a kezelés helyén a szőrzet ragacsosodását okozhatja. Az esetleg jelentkező ragacsosodás a kezelés után 24 órával eltűnik. A szőrt hagyjuk természetes módon megszáradni. A készítmény 24 órán belül szétterjed a kutya szőrzetén. A szert lenyalásának elkerülése érdekében olyan bőrfelületen alkalmazzuk, ahol az állat nem éri el. A készítmény lenyalása után rövid ideig tartó túlzott mértékű nyálzás előfordulhat az alkohol tartalmú vivőanyag következtében. A kezelés előtt és után 48 órával ne fürdessük az állatokat. A továbbiakban a vizes oldatok már nem befolyásolják jelentősen a védettség időtartamát, de a samponos mosás megrövidítheti a védettség időtartamát. A szer nem előzi meg, hogy a kullancsok megtámadják az állatokat, de valamennyi kullancsot megöli 24-48 órán belül, a teljes befúródás és a terjesztett betegség átadása előtt. A kullancsok elpusztulnak, majd leesnek az állatról, a néhány fennmaradó példány pedig egy enyhe csavarással eltávolítható. A kezeléssel egyidejűleg a kutyák tartózkodási és fekvőhelyének takarítása, valamint bolha ellenes szerrel történő kezelése.
Ellenjavallat: A kutyák kezelésére engedélyezett kiszerelések macskákon nem alkalmazhatók. A készítményt tíz hetesnél fiatalabb kutyákon ne alkalmazza. Alkoholra és inszekticid szerekre érzékeny állatot ne kezeljen.
Nemkívánatos hatás: Nem ismeretes.
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: Élelmiszer-termelő állatokon nem alkalmazható.
Tárolás: Napsugárzástól és közvetlen hőhatástól védett helyen, 25°C alatti hőmérsékleten tartandó. Megfagyástól óvni kell! Gyermek elől elzárva tartandó.
Figyelmeztetés: Kerüljük el, hogy a készítmény az állatok szemébe, szájába jusson! A készítmény gyúlékony! Az állatokat a szőrzet megszáradásáig ne simogassuk. Kerüljük el, hogy a kutyák kezelés után egymást nyalogassák. A kutyákat ne engedjük úszni tavakban, folyókban a kezelés után legalább 24 óráig.
Munkavédelmi óvórendszabályok: Alkoholra és inszekticid szerekre érzékeny személyek ne végezzék a kezelést. A használat közben nem szabad enni, inni és dohányozni. A kezelést végző személy kerülje el, hogy a készítmény az ujjaihoz érjen, illetve a szemébe jusson. Kezelés után szappannal és vízzel mosson kezet. Ha a készítmény bőrre vagy szembe kerül, alapos vizes öblítés szükséges.
Eltarthatóság: Az eredeti csomagolásban a gyártástól számított 24 hónapig. Felhasználható a csomagoláson feltüntetett időpontig.

 

(csomag súlya: 40 gr)

 

Kiszerelés 1 pipetta

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Kapcsolódó termékek

Névnapok

Ma 2019. március 24., Gábor, Karina napja van.

Kedves Gábor, Karina,
Boldog Névnapot Kíván az Állateledel Centrum Csapata! laugh

Holnap Irén, Írisz napja lesz.

Bayer banner